Tandläkarna Varsam tandvård

Behandlingar


Är du rädd för att gå till tandläkaren? Vi vet vad det innebär. Vi har specialiserat oss på att hjälpa dig med tandläkarskräck. Hos oss får du en personligt anpassad behandling som hjälper dig att minska eller få bort din rädsla. Hela teamet har arbetat med extremt tandvårdrädda människor i många år. Vi är vana vid svåra fall och kommer att ta det försiktigt och göra behandlingen i din egen takt. Hos oss är det du som bestämmer.

Så går det till


Vi erbjuder dig en mycket varsam tandbehandling i ditt eget tempo.
Du kan välja om du vill ha behandling med bedövning, lugnande medicin eller under narkos. Vi arbetar med narkosläkare med lång erfarenhet av tandbehandling under narkos. Ofta kan lugnande medicin hjälpa då du känner oro och ångest inför en tandbehandling. Den medicin vi använder gör att du blir avslappnad, lugn och lite trött ett par timmar.


Att träffa en psykoterapeut kan vara skönt. 

Hos vår psykoteraput Catarina kan du få stöd och hjälp med följande

 • Traumabearbetning
 • Fobiträning
 • Stödjande samtal
 • Stresshantering
 • Kris
 • Ångest
 • Korttidsterapi

Första besöket

Du ringer oss och får prata med vår receptionist. Om du känner att du vill och vågar sätter ni tillsammans upp en tid till vår tandläkare.


Så går det första besöket till

Vi sätter upp en tid då du träffar tandläkaren för samtal. Du kan berätta om hur du känner och vad du har varit med om och tandläkaren informerar om hur vi arbetar. Ibland, bara om du själv vill, tittar tandläkaren försiktigt i munnen och hon använder inga instrument om du inte vill.


Fortsättning

Om du vill fortsätta hos oss och vi bedömer att vi kan hjälpa dig så sätter vi upp tider för undersökning och röntgen. Du väljer vilka undersökningsinstrument tandläkaren får använda vid undersökningen. Om du känner att du inte klarar av en vanlig undersökning och/eller röntgenundersökningen så finns det flera andra alternativ att välja på.


Kostnadsförslag

Efter undersökningen och efter att röntgen granskats så får du ett kostnadsförslag så att du vet vad behandlingen kommer att kosta.


Efter undersökning och röntgen

Då bestämmer du själv med hjälp av tandläkaren hur du ska gå vidare.


Varsamma behandlingar

Hos oss är det du som bestämmer. Du behöver aldrig påbörja eller fullfölja en behandling om du inte vill, kan eller orkar. Ibland är det svårt att säga nej till tandläkaren men vi kommer att hjälpa dig med det. Vi som jobbar här har många års erfarenhet av att behandla extremt tandvårdrädda människor. Vi är godkända av Landstinget för att hjälpa dig med din tandläkarskräck under Landstingets högkostnadsskydd.


Varsam bedövning

Vi tycker att det är viktigt att bedövningen hinner verka innan tandvården utförs, att det får ta tid och att det är okej att ta en paus när du behöver det. Hos oss råder det lugn och ro i behandlingsrummet. Vi ser till att du hinner med att andas och mår bra under behandlingen. Rädsla för sprutor är vanligt bland våra patienter. Vi är alltid mycket varsamma och använder en bedövningsgel innan vi lägger bedövningen. Många upplever att bedövningen inte alls känns. 


Kväljningar

Många människor lider av kväljningar. Att ta en röntgenbild eller att något stoppas i munnen kan vara det svåraste med hela behandlingen. Hos oss är tandläkaren mycket van vid patienter som har kväljningar och har flera mjuka metoder som hon kan hjälpa dig med.


När tänderna är lagade och du är mindre rädd

Du är självklart välkommen att fortsätta att komma till oss även när du inte är rädd längre. Men om du hellre vill fortsätta hos en tandläkare som finns närmare ditt hem eller arbete så försöker vi hjälpa dig att hitta ett bra alternativ.


Vi har även behandlingar för dig som inte är rädd.

Vi behandlar även dig som inte är tandvårdsrädd men önskar en lugn och varsam behandling. 

Ta gärna med en anhörig


Vissa personer är så rädda för tandläkaren att de väljer att inte gå till tandvården fast de verkligen behöver. Du är inte ensam. Det är ungefär 4 procent av befolkningen som lider av en så stark tandvårdsrädsla att de försöker in i det längsta att undvika kontakt med tandvården under flera år, trots att de kan ha jobbiga smärtor i både tänder och käkar. Tandvårdsrädsla kallas ibland även för tandläkarskräck, men vanligtvis är det inte tandläkaren som person man är rädd för, utan själva situationen, tandläkarens instrument och utrustning samt smärta vid behandlingen. 


En vän eller släkting kan vara ett bra stöd

Om du vill ta med en vän, partner eller anhörig under behandlingen så går det bra. Det kan göra att du känner dig tryggare. Våra patienter berättar sin historia

Du har möjlighet att träffa vår psykoterapeut, Catarina


Catarina har en mångårig erfarenhet att arbeta med människor som varit utsatt för olika typer av trauman. Tillsammans med tandvårdsteamet har hon erfarenhet av att många vuxna tandvårdsrädda blivit respektlöst och ibland hårdhänt bemötta av okunniga tandläkare både som barn och som vuxna. Vi vet att rädslan kan ge kroppsliga reaktioner och att man kan känna sig mycket spänd och utsatt.

 

Vi i tandvårdsteamet möter dig där du är och strävar efter att anpassa behandlingen efter dina behov och önskemål. Vi samarbetar tillsammans med dig och har dig i centrum. Vår erfarenhet är att många som är rädda kan ha skiftande traumatiska erfarenheter med sig.


Catarina kan erbjuda:


 • Traumabearbetning
 • Fobiträning
 • Stödjande samtal
 • Stresshantering
 • Kris
 • Ångest
 • Korttidsterapi


Kontakta Catarina

Välkommen att ringa henne på telefon 0730-31 06 96


Hitta till Catarina

Hennes praktik finns på Timmermansgränd 3, på Södermalm.

© Copyright Varsam Tandvård, Jennifer Samec 2020 

Vår adress

Tandläkare Jennifer Samec
Varsam Tandvård

Kungsgatan 24, vån 5

111 35 Stockholm

Telefon 08-411 01 41

info@varsamtandvard.se


Öppettider

Måndag - Torsdag
08.00 - 17.00


Fredag

08.00 - 15.00