Tandläkarna Varsam tandvård

Ekonomiska stöd


Det finns olika former av ekonomiska stöd för tandvård. Här kan du läsa mer om de olika stöden, Landstingets högkostnadsskydd, Försäkringskassans tandvårdsstöd och tandvårdslån

Behandlingsplan

Psykologen och tandläkaren gör tillsammans upp en behandlingsplan för just dig och samarbetar för att kunna ge dig bästa möjliga vård. Du är självklart med i planeringen.


Högkostnadskort & frikort

Utredningskostnader och ansökningskostnader betalar du själv. När ansökan är godkänd av Landstinget så betalar du 200 kronor vid varje tillfälle du behandlas för tandvårdsrädslan hos tandläkaren eller psykologen. Vi ordnar med ett högkostnadskort om du inte har ett påbörjat sådant. Vi stämplar i ditt högkostnadskort varje gång du betalt 200 kronor. När du sammanlagt betalat 1100 kronor så får du ett frikort.

 

Frikortet gäller 12 månader efter den dag då du gjorde det första besöket. När du har ett gällande frikort betalar du ingenting när du besöker tandläkaren eller psykologen för att arbeta med din tandvårdsrädsla. Vanlig tandvård betalas enligt mottagningens prislista och med försäkringskassans högkostnadsskydd.


Mer information får du också på www.vardguiden.se

Landstingets högkostnadsskydd


Om du är extremt tandvårdsrädd och det finns ett uppdämt behandlingsbehov, d v s att det finns flera trasiga tänder, trasiga tänder, och att du bedöms som extremt tandvårdsrädd av vår psykolog, kan du få ekonomiskt stöd av Landstinget att behandla din tandläkarskräck hos oss. Vi är en av de kliniker i Stockholm som har avtal med Landstinget för att behandla extremt tandvårdsrädda patienter.

Så här går det till

Efter att du har blivit undersökt och tandläkaren har bedömt att det finns ett uppdämt behandlingsbehov så träffar du tandläkaren två gånger för utredning av tandvårdsrädslan, den utredningen ligger bl.a till grund för landstingets bedömning. Tandläkaren skriver ett tandläkarintyg där hon intygar tandvårdsbehovet till Landstingets tandvårdsenhet.


Sedan ringer du och sätter upp tid hos vår psykolog / psykoterapeut Janna Engblom för utredning av tandvårdsrädslan. Hon skriver ett utlåtande där hon beskriver sin bedömning av din tandvårdsrädsla. Psykologutlåtandet godkänner du innan det skickas in till Landstinget.


Vi kontaktar dig när vi fått svar

När Landstinget gjort sin bedömning och godkänt underlaget ringer psykologen upp dig och ni sätter upp tider tillsammans. Sedan ringer du till Siv, vår receptionist, för tider till tandläkaren. Bäst resultat av behandlingen av tandvårdsrädslan blir om du går varannan gång hos psykologen och varannan gång till tandläkaren.

Tandvårdsstöd


Tandvårdsstödet omfattar alla vuxna som är 20 år och äldre. Det består av ett allmänt tandvårdsbidrag och ett skydd mot höga kostnader:

Tandvårdsbidraget är 150 kr eller 300 kr per år. (Tandsvårdsbidraget påförs den 1 juli varje år) Det fungerar som ett tillgodohavande hos Försäkringskassan och kan användas som delbetalning för din behandling.


  • Är du 20-29 år får du tandvårdsbidrag på 300 kr/år
  • Är du 30-74 år får du tandvårdsbidrag på 150 kr/år
  • Är du över 75 år får du tandvårdsbidrag på 300 kr/år


Skyddet mot höga kostnader gäller tandvård som överstiger 3000 kr enligt en referensprislista som regeringen fastställt. Vid belopp som överstiger 3 000 kr upp till 15 000 kr kan du få 50 % i ersättning. Vid belopp som överstiger 15 000 kr kan du få 85 % i ersättning.

 

Mer information får du på www.forsakringskassan.se

Tandvårdslån


Vi vill hjälpa dig att ha friska tänder. Samtidigt vet vi också att det kan bli dyrt att gå till tandläkaren. Därför erbjuder vi dig möjligheten att dela upp betalningen månadsvis genom ett tandvårdslån. Vi är anslutna till Resurs bank och om du är intresserad, så prata med Siv, vår receptionist, så hjälper hon dig med en ansökningsblankett.

 

Kontakta oss så berättar vi mer om olika stöd. Telefon 08-411 01 41

© Copyright Varsam Tandvård, Jennifer Samec 2020 

Vår adress

Tandläkare Jennifer Samec
Varsam Tandvård

Kungsgatan 24, vån 5

111 35 Stockholm

Telefon 08-411 01 41

info@varsamtandvard.se


Öppettider

Måndag - Torsdag
08.00 - 17.00


Fredag

08.00 - 15.00